اکسس پوینت چیست و چه کاربردی دارد؟

در گذشته تمام سیستم‌های عضو یک شبکه از طریق کابل به اینترنت متصل می‌شدند و تعداد این کابل‌ها مدیریت و نگهداری شبکه را سخت می‌کرد، امروزه فناوری پیشرفت کرده و به راحتی بدون استفاده از کابل با استفاده از سیگنال‌های وای فای می‌توانیم به شبکه‌های خانگی یا کاری و شبکه جهانی اینترنت متصل شویم. برای دسترسی به این امکانات به یک سخت افزار خاص به نام اکسس پوینت نیاز داریم. قصد داریم در این مقاله می خوانید اکسس پوینت چیست و با انواع اکسس پوینت و تفاوت هایش آشنا می شوید.

خرید انواع سرور hp در نتسا با گارانتی معتبر

 

اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت به اختصار AP یا WAP به معنی نقطه دسترسی است که در شبکه‌های وایرلس کاربرد دارد. عملکرد آن شبیه به سوییچ شبکه‌های کابلی است. با استفاده از اکسس پوینت می‌توان چند سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه وایرلس به هم متصل کرد. شبکه‌های محلی که از طریق اکسس پوینت به هم متصل می‌شوند را شبکه LAN یا WLAN می‌گویند. اکسس پوینت‌ها تمام سیگنال‌های رادیویی را در فاصله مشخصی دریافت و ارسال می‌کنند این سیگنال‌ها شامل سیگنال‌های Wi-Fi هم می‌شود. در شبکه‌های کوچک و یا شبکه‌های عمومی اینترنتی برای هات اسپات هم استفاده می‌شوند.

در واقع اکسس پوینت گسترش دهنده شبکه‌های بی سیم است. برای اتصال به اینترنت تنها داشتن یک اکسس پوینت کفایت نمی‌کند برای اتصال به اینترنت به روتر هم نیاز داریم بطورکلی اگر قصد توسعه شبکه وایرلس خود را دارید از اکسس پوینت استفاده کنید ولی اگر قصد ایجاد شبکه‌ای بی سیم برای چند کاربر در منزل یا دفتر کارتان را دارید از روتر استفاده کنید.

نسل قدیمی AP ها امکان اتصال 10 الی 20 کامپیوتر را داشتند ولی AP های پیشرفته قابلیت اتصال 255 کامپیوتر را به هم دارند. یک AP منطقه گسترده ای بین 100 تا 300 متر را پوشش می‌دهد و با افزایش تعداد دستگاه‌های AP می‌توان این محدوده را گسترده تر کرد و از AP ها برای ایجاد ارتباط در بین شرکت‌هایی که در دو ساختمان مجاور هستند استفاده کرد.

مودم‌هایی که در منازل ماست در واقع نوعی AP هستند که در کنار آنها یک آنتن وجود دارد. این دستگاه‌ها حساسیت بالایی دارند و وجود مانعی مانند دیوار یا مجاورت با یک موتور الکترونیکی سیگنال‌های آن را تا 30 درصد تضعیف می‌کند.

در شبکه‌های بی سیم به دلیل وجود سیگنال‌های شبکه در همه جا  امنیت اطلاعات  پایین است و از آن به نشتی اطلاعات در شبکه‌های بی سیم یاد می‌کنند. از اکسس پوینت به عنوان یک ضعف امنیتی برای شبکه یاد می‌شود. ضعف دیگر شبکه‌های مجهز به AP نوع ارسال و دریافت اطلاعات است که بصورت Half-Duplex یعنی ارسال و دریافت دو طرفه غیر همزمان انجام می‌گیرد. در حالی که ارسال اطلاعات در شبکه‌های کابلی به صورت دو طرفه همزمان یعنی Full Duplex انجام می‌شود.

کاربرد انواع اکسس پوینت

اکسس پوینت در شبکه‌های مختلفی مثل:

  • شبکه‌های مخابراتی
  • شبکه‌های کامپیوتری
  • دکل اپراتورهای تلفن همراه
  • شبکه‌های داخلی کوچک و بزرگ
  • شبکه‌های بلوتوث

کاربرد دارند. از AP ها به عنوان تقویت کننده امواج برای مسافت‌های دورتر نیز استفاده می‌شود که در این حالت به آنها Repeater می‌گویند.

لیست قیمت تیپ درایو در فروشگاه نتسا

انواع اکسس پوینت

اکسس پوینت‌ها را می‌توان از نظر مکان نصب، تجاری و اینترپرایزی، مستقل یا کنترلی بودن دسته بندی کرد، از نظر مکان نصب اکسس پوینت‌ها به دو دسته داخلی (Indoor) یا بیرونی (Outdoor) تقسیم می‌شوند.

اکسس پوینت های داخلی (Indoor)

 

نوع کوچک اکسس پوینت که نصب و نگهداری آن آسان است و سیگنال‌های قوی، پایدار و با کیفیتی دارد گزینه مناسبی برای نصب متراکم در مکان‌هایی که نیاز به نصب چندین دیوایس است، می‌باشد. برای مصارف داخلی و محیط‌های اداری کاربرد دارد و اشعه‌های آن بسیار ضعیف است. نمونه پرکاربرد این نوع اکسس پوینت مدل AP One AC mini است که ابعاد آن به اندازه یک مربع 10 در 10 است و کوچک‌ترین اکسس پوینت دنیاست.  ” برای آشنایی بیشتر با کوچک‌ترین اکسس پوینت دنیا ( اینجا می تونید لینک بدید به صفحه معرفی این مدل اکسس پوینت)  را مطالعه کنید”

اکسس پوینت های بیرونی (Outdoor)

 

اکسس پوینت‌های Outdoor که برای فضای باز و شرایط محیطی سخت مثل بنادر و اسکله‌ها  مورد استفاده قرار می‌گیرند در برابر گرما و رطوبت مقاوم هستند، سیگنال‌های شبکه با وجود پوشش گسترده بسیار پایدار هستند.

امکاناتی نظیر قابلیت اتصال به سقف و وجود آنتن MU-MIMO موجب کارایی آن در  محیط‌هایی با اندازه‌های متفاوت و پوشش گسترده این مناطق شده است. مقدار رم و CPU  اکسس پوینت تعیین کننده مقدار کارایی آن برای محیط داخل یا خارج است. از نمونه های موفق و پرکاربرد این نوع، اکسس پوینت های Aruba ساخت شرکت HPE را می توان معرفی کرد.

این اکسس پوینت‌ها مجهز به آخرین تکنولوژی روز وای فای هستند، قابلیت ایجاد ارتباطی امن را دارند از نظر سیگنال و ارتباط بسیار قوی و پایدار هستند، عملکرد و رومینگ آنها بهینه شده است و در صورت بروز مشکلات فنی و حتی قطع برق از دسترس خارج نمی‌شوند.

خرید اکسس پوینت در نتسا

اکسس پوینت‌ها را می‌توان به دو نوع تجاری و اینترپرایزی تقسیم کرد که تجاری‌ها در هتل‌ها و رستوران‌ها کاربرد دارند و اینترپرایزی‌ها که برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ کاربرد دارند و تامین امنیت آنها اهمیت بالایی دارد.

اکسس پوینت‌ها از نظر نوع نصب هم به دو گروه دیواری و سقفی تقسیم می‌شوند.

  1. اکسس پوینت دیواری

نوع دیواری آن که  به اکسس پوینت پنلی معروف است و نرخ انتقال اطلاعات آن بین  150 Mbps تا 300 Mbps می‌باشد.

  1. اکسس پوینت سقفی

نوع سقفی آن که به سقف متصل شده و تک فرکانس یا دو فرکانس هستند. نرخ انتقال اطلاعات آنها بین 150 Mbps تا 450Mbps است.

نوع دیگر تقسیم‌بندی اکسس پوینت‌ها مستقل یا کنترلی بودن آنهاست. اکسس پوینت Standalone یا مستقل که در منازل و شبکه‌های کوچک کاربرد دارند و وظیفه آنها مجوز دسترسی، احراز هویت و ترجمه آدرس و پیاده سازی فایروال است.

اکسس پوینت Controller Based یا کنترلی که گران‌تر از نوع مستقل هستند پیکربندی آنها فقط از طریق کنترلر بی‌سیم قابل انجام است و این نوع اکسس پوینت برای شبکه‌های مقیاس بزرگ قابل استفاده هستند و وظیفه آنها پیکربندی، رمزگذاری، آپدیت‌ها و تنظیمات پالیسی و مدیریت متمرکز شبکه است.


تفاوت روتر با اکسس پوینت

هر دو روتر و اکسس پوینت (Access Point) دستگاه‌های شبکه هستند، اما کاربردهای آن‌ها متفاوت است. در زیر به تفاوت‌های اصلی بین روتر و اکسس پوینت اشاره می‌کنیم:

  1. توزیع آدرس IP: روتر قادر به توزیع آدرس IP به دستگاه‌های متصل به شبکه است که این کار باعث ایجاد شبکه محلی (LAN) می‌شود. همچنین روتر قابلیت NAT سرنام Network Address Translation را دارد که به دستگاه‌های متصل به شبکه، امنیت بیشتری را فراهم می‌کند. اکسس پوینت به توزیع آدرس IP و NAT قادر نیست و فقط برای ارائه اتصال بی‌سیم به شبکه استفاده می‌شود.
  2. اتصال به اینترنت: روتر قابلیت اتصال به اینترنت را دارد و می‌تواند به عنوان دروازه (Gateway) بین شبکه محلی و اینترنت عمل کند. اکسس پوینت قابلیت اتصال به اینترنت را ندارد و تنها برای اتصال دستگاه‌ها به شبکه بی‌سیم استفاده می‌شود.
  3. پوشش شبکه بی‌سیم: اکسس پوینت برای افزایش پوشش شبکه بی‌سیم استفاده می‌شود. با استفاده از چند اکسس پوینت، می‌توان پوشش شبکه بی‌سیم را در ساختمان‌های بزرگ و پیچیده افزایش داد. روتر نیز می‌تواند به عنوان اکسس پوینت استفاده شود اما علاوه بر این کار، وظیفه‌های دیگری مانند توزیع آدرس IP و اتصال به اینترنت را نیز انجام می‌دهد.
  4. امنیت شبکه: روتر، به عنوان دروازه بین شبکه محلی و اینترنت، قابلیت ارائه امنیت بیشتری به دستگاه‌های متصل به شبکه را دارد. اکسس پوینت به تنهایی قابلیت ارائه امنیت بیشتری به دستگاه‌های متصل به شبکه ندارد و همانند روتر به قابلیت‌های امنیتی از پیش ساخته شده مثل فایروال و غیره مجهز نیست.

در کل، روتر و اکسس پوینت دستگاه‌های متفاوتی هستند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. روتر به عنوان دروازه بین شبکه محلی و اینترنت عمل می‌کند و از توزیع آدرس آی‌پی و NAT نیز پشتیبانی می‌کند. اکسس پوینت برای افزایش پوشش شبکه بی‌سیم استفاده می‌شود و قابلیت ارائه امنیت بیشتری به دستگاه‌های متصل به شبکه را ندارد. همچنین، روتر می‌تواند به عنوان اکسس پوینت استفاده شود اما اکسس پوینت قابلیت‌های روتر را ندارد و به آن وابسته است. به طور کلی، استفاده از روتر و اکسس پوینت متناسب با نیاز شبکه و محیط است. روتر یکی از ملزومات مهم و ضروری شبکه است، در حالی که اکسس‌پوینت این‌گونه نیست.

تفاوت اکسس پوینت و مودم

مودم درگاه اتصال به اینترنت است. با اتصال کابل تلفن یا فیبرنوری به مودم می‌توانید به اینترنت وصل شوید. مودم قابلیت تبدیل صفر و یک کامپیوتری به آنالوگ و سیگنال ورودی را به دیجیتال دارد. که به این دو فرآیند اصطلاحا modulation و demodulation گفته می‌شود.

فرق اکسس پوینت با مودم در کاربرد آنهاست؛ اکسس پوینت شبکه‌های محلی بی سیم را ایجاد و سیگنال‌های ارتباطی را تقویت می‌کند. ولی مودم وظیفه اتصال کامپیوتر به اینترنت و انتقال دیتا روی خط تلفن یا فیبرنوری را برعهده دارد.

 

لیست قیمت تایم سرور در نتسا با بهترین قیمت

مزایای اکسس پوینت

اکسس پوینت (Access Point) یک دستگاه شبکه است که برای ارتباط بی‌سیم (Wi-Fi) بین دستگاه‌ها و شبکه‌های سیمی استفاده می‌شود. استفاده از اکسس پوینت در شبکه‌های بی‌سیم، مزایای متعددی دارد که در زیر به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

  • افزایش پوشش: افزودن اکسس پوینت به شبکه بی‌سیم کمک می‌کند تا پوشش شبکه در بخش‌هایی از محیط که در آن‌ها سیگنال بی‌سیم ضعیف است، افزایش پیدا کند. با استفاده از چندین اکسس پوینت، می‌توان پوشش شبکه را در ساختمان‌های بزرگ و پیچیده افزایش داد.
  • ایجاد شبکه بی‌سیم اختصاصی: با استفاده از اکسس پوینت، می‌توان شبکه‌های بی‌سیم اختصاصی برای دستگاه‌هایی مانند دستگاه‌های پزشکی، دستگاه‌های تولیدی، و غیره ایجاد کرد. این کار از نظر امنیتی بهتر است و از تداخل با شبکه‌های بی‌سیم دیگر جلوگیری می‌کند.
  • افزایش سرعت: استفاده از اکسس پوینت برای ارتباط بی‌سیم، می‌تواند سرعت انتقال داده‌ها را بهبود بخشد. با استفاده از چند اکسس پوینت و توزیع مناسب آن‌ها در محیط، سرعت انتقال داده در شبکه بی‌سیم بهبود می‌یابد.
  • امنیت بیشتر: استفاده از اکسس پوینت، می‌تواند امنیت شبکه بی‌سیم را بهبود بخشد. با استفاده از پروتکل‌های امنیتی مانند WPA2، می‌توان از دسترسی غیرمجاز به شبکه بی‌سیم جلوگیری کرد.
  • کاهش هزینه: استفاده از اکسس پوینت به جای استفاده از روتر برای ارائه شبکه بی‌سیم، می‌تواند هزینه را کاهش دهد. اکسس پوینت‌ها با هزینه کمتری نسبت به روترهای بی‌سیم در دسترس هستند و می‌توانند در شبکه‌های بزرگتر به راحتی مدیریت شوند.

در کل، استفاده از اکسس پوینت در شبکه‌های بی‌سیم، می‌تواند بهبود پوشش و کیفیت شبکه بی‌سیم، افزایش سرعت انتقال داده‌ها، افزایش امنیت شبکه، ایجاد شبکه بی‌سیم اختصاصی و کاهش هزینه‌ها را به همراه داشته باشد.

استعلام قیمت لود بالانسر در نتسا با گارانتی معتبر

معایب اکسس پوینت

اکسس پوینت (Access Point) همانند هر دستگاه دیگر شبکه، ممکن است دارای معایبی باشد که در زیر به برخی از این معایب اشاره می‌کنیم:

  1. کاهش سرعت: هرچند استفاده از اکسس پوینت می‌تواند سرعت انتقال داده‌ها را بهبود بخشد، اما با افزایش تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه بی‌سیم، سرعت انتقال داده‌ها کاهش می‌یابد. در شبکه‌های بزرگ با تعداد دستگاه‌های زیاد، باید از چند اکسس پوینت استفاده کرد تا سرعت انتقال داده‌ها در وضعیت مطلوب قرار بگیرد.
  2. تداخل با سایر شبکه‌های بی‌سیم: در صورتی که در محیط تعداد زیادی اکسس پوینت و شبکه بی‌سیم وجود داشته باشد، ممکن است تداخلی در فرکانس‌های مشابه ایجاد شود که باعث افزایش نویز و کاهش پایداری شبکه بی‌سیم می‌شود.
  3. نیاز به مدیریت: استفاده از چند اکسس پوینت در شبکه‌های بزرگ، نیاز به مدیریت مناسبی دارد. باید برای هر اکسس پوینت تنظیمات مناسبی اعمال شود و اطمینان حاصل شود که پوشش شبکه بی‌سیم به درستی انجام شده است.
  4. قابلیت نفوذ: در صورتی که اکسس پوینت به درستی پیکربندی نشود، ممکن است برای افرادی که به شبکه دسترسی دارند، امکان دسترسی به داده‌ها و رمزگذاری شده‌ها وجود داشته باشد.
  5. محدودیت در تعداد دستگاه‌های متصل: هر اکسس پوینت دارای محدودیتی در تعداد دستگاه‌هایی است که می‌تواند به آن متصل شود. در صورتی که تعداد دستگاه‌های متصل به اکسس پوینت بیش از حداکثر تعداد مجاز باشد، ممکن است عملکرد شبکه بی‌سیم کاهش یابد.

در کل، اکسس پوینت می‌تواند برای افزایش پوشش و کیفیت شبکه بی‌سیم، افزایش سرعت انتقال داده‌ها، ایجاد شبکه بی‌سیم اختصاصی، و کاهش هزینه‌ها مفید باشد، اما معایبی نیز دارد که باید در نظر گرفته شوند. به طور کلی، استفاده از اکسس پوینت باید هماهنگ با نیازهای شبکه انجام شود و از محصولاتی استفاده شود که ضمن پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از کاربران به قابلیت‌های پیشرفته‌ای مثل PoE نیز تجهیز شده‌اند.

 


بهترین اکسس پوینت

در ادامه به معرفی 4 نوع دستگاه اکسس پوینت معروف و پرکاربرد می‌پردازیم.

  1. Aruba Outdoor 560

اکسس پوینت کوچک و انعطاف‌پذیر مناسب برای نصب در محیط‌های مختلف مثل انبار و سوله‌ها قابلیت پشتیبانی از wifi6 ، امکان ایجاد ارتباط امن و بهینه شده و همچنین دسترسی به اینترنت اشیا را فراهم می‌کند.

  1. AP One AX

پوشش‌دهی و سرعت بالا، پشتیبانی از وای فای ورژن 6 ، امکان نصب در هرمکانی، دسترسی به گزارشات کامل شبکه برای مدیریت بهینه شبکه و مجهز به مدیریت InControl برای مشاهده سلامت و میزان مصرف دیتا شبکه در هر مرورگری از قابلیت‌های این مدل اکسس پوینت می‌باشد.

  1. TP-Link TL-WA801ND

این مدل اکسس پوینت انتخاب مناسبی برای تماشای ویدیوهای آنلاین، بازی‌های آنلاین گروهی و VOIP است. برای دفتر کارهای کوچک و مصارف خانگی مناسب است. سرعت انتقال اطلاعات آن 300 مگابیت بر ثانیه است که سرعت نسبتا بالایی دارد و از نظر پوشش دهی و پایداری سرویس هم وضعیت مناسبی دارد.

قابلیت فعالیت در مدهای مختلف یعنی مختلف bridge mode, client mode, multi-SSID mode, wireless repeater mode و wireless access point mode را دارد.

  1. NETGEAR (WAC104-100NAS)

این مدل اکسس پوینت 4 پورت اترنت دارد که می‌توان دستگاه‌های مختلف را  با انجام تنظیمات ساده به آن متصل کرد. با استفاده از فناوری WiFi-AC-802.11 سرعت خود را به 1.2 گیگابایت بر ثانیه می‌رساند و سیگنال‌های قدرتمندی دارد.

این اکسس پوینت دارای سیستم امنیتی برای محافظت از اطلاعات، دو پهنای باند 5 و 2.4 گیگاهرتزی و دکمه WPS است و رابط کاربری، کاربر پسندی دارد.

 

مطالعه بیشتر: استاندارد وای فای 802.11 چیست؟

  1. Securifi Almond Touchscreen

حداکثر سرعت این مدل اکسس پوینت 300 مگابیت بر ثانیه است و در دفاتر کار یا مصارف خانگی می‌توان از آن به عنوان اکسس پوینت، روتر اصلی، بریج وایرلس یا اکستندر استفاده کرد.  به دلیل داشتن تنظیمات ساده در کمتر از 5 دقیقه می‌توان آن را کانفیگ کرد. حالت تشخیص خودکار اینترنت و حالت اکستندر دامنه هم دارد و روی آن یک صفحه نمایش لمسی LCD رنگی تعبیه شده است.

  1. Linksys LAPAC1750

مدل پیشرفته اکسس پوینت چندکاره که قابلیت فعالیت در مدل بریج برای گسترش سیگنال‌های وایرلس را دارد حداکثر سرعت انتقال اطلاعات آن 170 مگابیت بر ثانیه است یک پورت اترنت گیگابایت دارد و به دستگاه‌های کابلی مجوز اتصال به شبکه‌های وایرلس را می‌دهد. مجهز به High Power PA است که پوشش وایرلس بهتری ارائه می‌دهد این دستگاه سبک و زیبا طراحی شده است و قابلیت کانفیگ آسان و سریع را دارد.


اکسس پوینت چگونه کار می‌کند

اکسس پوینت (Access Point) به عنوان یکی از مولفه‌های شبکه بی‌سیم، برای ارائه اتصال بی‌سیم به دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. اکسس پوینت به طور معمول با استفاده از کابل شبکه به شبکه محلی (LAN) متصل می‌شود و به اینترنت و یا شبکه داخلی متصل می‌شود. در ادامه به توضیح نحوه کار اکسس پوینت پرداخته می‌شود:

  1. در ابتدا، اکسس پوینت باید به شبکه محلی متصل شود. برای این کار، اکسس پوینت به یکی از پورت‌های شبکه روتر یا سوئیچ متصل می‌شود.
  2. بعد از متصل شدن به شبکه، اکسس پوینت باید پیکربندی شود. در این مرحله، می‌توان تنظیمات مربوط به نام شبکه (SSID)، رمز عبور، و رمزگذاری شبکه را اعمال کرد.
  3. پس از پیکربندی، اکسس پوینت آماده ارائه اتصال بی‌سیم به دستگاه‌های مختلف است. برای اتصال به شبکه بی‌سیم، دستگاه مورد نظر باید به نام شبکه (SSID) اکسس پوینت متصل شود و در صورت نیاز، رمز عبور شبکه وارد شود.
  4. بعد از اتصال دستگاه به شبکه بی‌سیم، ارتباط بین دستگاه و اکسس پوینت برقرار می‌شود و دستگاه می‌تواند به اینترنت و یا شبکه داخلی متصل شود.
  5. در صورت نیاز به گسترش پوشش شبکه بی‌سیم، می‌توان چند اکسس پوینت در شبکه راه‌اندازی کرد و آن‌ها را با هم هماهنگ کرد تا پوشش شبکه بی‌سیم به بهترین شکل ممکن افزایش یابد.

در کل، اکسس پوینت به عنوان یکی از اجزای شبکه بی‌سیم، برای ارائه اتصال بی‌سیم به دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. برای استفاده بهینه از اکسس پوینت، باید پیکربندی و مدیریت مناسبی داشت تا بتوان به بهترین شکل از مزایای اکسس پوینت‌ها استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ویژه نتسا