انواع سرور های مناسب رندرینگ
انتخاب کردن سرور مناسب رندرینگ کاری به ظاهر آسان است اما باید در نظر داشته باشید سروری که انتخاب میکنید علاوهبر داشتن عملکرد عالی، ظرفیت و گرافیک مناسبی داشته باشد. سرورهای دارای درایوهای SSD معمولا سرعت بیشتری نسبت به سرورهایی با درایو های HDD دارند. بسته به شرایط استفاده شما از سرور میتوانید سرورهایی را تهیه کنید که قابلیت مدیریت از راه دور را داشته باشند. HPE از جمله برندهایی است که سرورهای مختلف رندرینگ را ارائه میدهد. در این مقاله از مجموعه مقالات نتسا، به معرفی سرورهای مناسب رندرینگ و ویژگیهای آنها پرداختهایم. همراه ما باشید.
فهرست محتوا
سرور رندرینگ چیست؟
اگر شما هم در پروژههای خود کارهای گرافیکی و محاسباتی سنگینی دارید سرور رندرینگ مناسب شما است. از این سرورها در پروژههای انیمیشنسازی، مدلسازی سهبعدی، رندرینگ عکسها و ویدئوها و پروژههای واقعیت مجازی (Virtual Reality) و هوش مصنوعی (Artificial intelligence) میتوان استفاده کرد. استفاده از سرور رندرینگ سرعت پروژههای سنگین و مهم شما را بالاتر میبرد. هنگام تهیه سرور مناسب رندرینگ باید به موارد زیر توجه کنید:
- عملکرد پردازنده (CPU Performance): پردازنده چندهستهای میتوانند به صورت همزمان دادههای شما را پردازش کنند. بالا بودن سرعت کلاک نیز به بهبود پروسه پردازش پروژه شما کمک میکند.
- حافظه (RAM): برای رندرینگ به حداقل حافظه سرور ۳۲ گیگابایت نیاز است. اما اگر پروژههای شما سنگین است سرورهایی با ظرفیت حافظه ۶۴ گیگابایت تهیه کنید. بالا بودن سرعت حافظه نیز تاثیر مستقیمی بر عملکرد سرور رندرینگ شما دارد.
- کارت گرافیک (GPU): برای پروژههای قوی بهتر است سروری انتخاب کنید که AMD Radeon یا NVIDIA RTX باشد. قبل از خرید سرور از سازگار بودن کارت گرافیک سرور مد نظرتان با نرمافزار رندرینگ مطمئن شوید.
- حافظه ذخیرهسازی (Storage): حافظههای SSD نسبت به انواع دیگر حافظه سرعت بالاتری در پردازش دادهها دارند. برای افزایش سرعت آپلود دادهها و بهبود عملکرد سرور از حافظه SSD استفاده کنید. اگر پروژههای زیادی را ذخیره میکنید میتوانید از حافظه HDD استفاده کنید.
- اتصال به شبکه (Network Connectivity): بهتر است برای شبکههای رندرینگ و پروژههای بزرگ از اترنت با سرعت ۱۰گیگابایت یا بالاتر استفاده کنید.
- منبع انرژی (Power Supply): برای رندر گرفتن، سرور شما باید حداقل یک منبع انرژی قوی داشته باشد.
- ویژگیهای مدیریتی (Management Features): اگر تیم شما در یک محیط ثابت حضور ندارد میتوانید از سرورهایی که امکان مدیریت از راه دور دارند استفاده کنید (مانند iDRAC دل یا iLO اچپی)
- قابلیت ارتقا: برای تهیه سرور رندرینگ باید سرورهایی را تهیه کنید که امکان ارتقای RAM، حافظه یا کارت گرافیکی داشته باشند.
مزایا خرید سرور رندرینگ
شما بسته به نوع پروژهها و حجم کارهای خود میتوانید از سرورهای رندرینگ استفاده کنید. مزایای سرور رندرینگ عبارتند از:
- سرعت بالای پردازش: سرورهای رندرینگ پردازنده و کارتهای گرافیک قدرتمندی دارند که سرعت رندرینگ را چند برابر بیشتر میکنند. سرعت بالای پردازش در نهایت منجربه کاهش زمان مورد نیاز برای پروژهها میشود.
- پشتیبانی از پروژههای سنگین: سرورهای رندرینگ میتوانند بیوقفه پروژههایی که دادههای زیادی دارند را پردازش کنند.
اما هنگام تهیه سرور رندرینگ باید معایب این سرورها را نیز در نظر بگیرید. از مهمترین معایب سرور رندرینگ میتوان به هزینه زیاد، مصرف زیاد انرژی و نیاز به فضای فیزیکی و خنککنندهها اشاره کرد.
کدام سرورها برای رندرینگ مناسباند؟
برندهای HPE و DELL بهترین برندهای سرور رندرینگ هستند که در این بخش به معرفی مدلهای مختلف این سرورها میپردازیم:
سرورهای رندرینگ برند HPE
- HPE ProLiant DL380a Gen11: این سرور شامل جدیدترین پردازندههای Intel Xeon Scalable و مناسب رندرینگهای سنگین است. از این سرور میتوانید در انیمیشنسازی و تولید محتواهای سهبعدی استفاده کنید.
- HPE ProLiant DL360 Gen11: پردازنده Intel Xeon Scalable و DDR4/DDR5 دارد. اگر محیط کاری شما فضای کوچکی دارد پروژههای شما شبیهسازیهای پیچیده هستند میتوانید این سرور را تهیه کنید.
- HPE ProLiant DL560 Gen11: این نوع سرور ۴ پردازنده دارد و برای پردازشهای سنگین و رندرینگهای سخت مناسب است.
- HPE ProLiant ML350 Gen11: این سرور را باید در محیطهایی با نویز کم قرار دهید. اگر تیم شما کوچک است میتوانید این نوع سرور را تهیه کنید.
سرورهای رندرینگ برند DELL
- Dell PowerEdge R740/R740xd: این سرور از پردازندههای Intel Xeon Scalable پشتیبانی میکند. عملکرد این سرور با ترکیب بهینه کارت های شتاب، ذخیره سازی و توان محاسباتی در یک پلت فرم 2U و 2 سوکت بهینه شده برای VDI میباشد.
- Dell PowerEdge R750: یکی از جدیدترین مدلهای سرور رندرینگ است که نسبت به مدلهای قبل عملکرد بهتری دارد و بهرهوری آن بیشتر است. برای رندرینگ و مدلسازی سهبعدی میتوانید از این سرور استفاده کنید و برای VDI طراحی شده است.
- Dell PowerEdge T640: این نوع سرور از پردازندههای دوگانه و GPUهای مختلف پشتیبانی میکند.
- Dell PowerEdge C6420: اگر در محیطهای نسبتا خلوت فعالیت دارید میتوانید این سرور را تهیه کنید.
- Dell PowerEdge R6525: درصورتیکه پروژههای شما به پردازشهای موازی نیاز داشته باشند میتوانید این نوع سرور رندرینگ برند دل را تهیه کنید.
تفاوت رندر گرفتن با سرور مجازی و سرور رندرینگ
سرور مجازی منابع مجزایی برای پردازش دادههای و فضایی برای ذخیرهسازی دادهها دارد. از این سرورها برای میزبانی سایت، اجرای نرمافزارهای مختلف و انجام پروژههای کوچک استفاده میشود. اما سرور رندرینگ تنها مخصوص رندر گرفتن است. از سرورهای رندرینگ برای انجام پروژههایی مانند انیمیشنسازی، مدلسازی سهبعدی و رندرینگ ویدئویی استفاده میشود. تفاوتهای اصلی سرور مجازی و سرور رندرینگ عبارتند از:
- قدرت پردازش: سرور مجازی نسبت به سرور رندرینگ قدرت کمتری دارد و معمولا برای کارهای سبک از آن استفاده میشود. اما سرورهای رندرینگ میتوانند محسابات پیچیده را نیز انجام دهند.
- کارت گرافیکی: اکثر سرورهای مجازی از پردازندههای گرافیکی اشتراکی استفاده میکنند و قابلیتهای محدودی دارند. درصورتیکه کارتهای گرافیکی سرور رندرینگ میتوانند دادههای سنگین گرافیکی را پردازش کنند.
- ظرفیت حافظه: معمولا حافظه سرورهای مجازی بین ۴ الی ۳۲ گیگابایت است در حالی که حافظه سرور رندرینگ حداقل ۳۲ گیگابایت است.
سخن آخر
استفاده از سرور رندرینگ یکی از راههای افزایش سرعت پروژهها و بهبود فرایند رندرینگ است. این نوع سرورها معمولا پردازندههای چند هستهای، کارتهای گرافیکی عالی و حافظه زیادی دارند. از سرورهای رندرینگ میتوانید در مدلسازی سهبعدی، شبیهسازی واقعیت مجازی یا هوش مصنوعی استفاده کنید. سرورهای رندرینگ نسبت به سرورهای مجازی قدرت پردازش بالاتر و امکانات بیشتری دارند. سرور رندرینگ نسبت به سایر سرورها هزینه بیشتری دارد و به فضای فیزیکی بزرگتری ندارد دارد. شما میتوانید متناسب با سبک پروژه و بودجه خود سرور رندرینگ مناسبتان را تهیه کنید.