Data Reduction چیست؟ بررسی تکنیک های کاهش حجم اطلاعات

ذخیره سازی اطلاعات با توجه به افزایش روز افزون آن به مسئله مهمی برای مدیران شبکه تبدیل شده است، زیرا خرید سخت افزار جدید و اضافه کردن آن به شبکه کار مقرون به صرفه‌ای نیست برای همین بهتر است قبل از اقدام به خرید سخت افزار از تکنیک‌های نرم افزاری کاهش حجم اطلاعات استفاده کنند و فضای ذخیره سازی بیشتری را آزاد کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم در مورد تکنیک‌های کاهش حجم اطلاعات صحبت کنیم، همراه ما باشید.

 

استفاده از روش کاهش داده سبب کاهش هزینه‌های سازمان هم خواهد شد

data Reduction چیست؟

برای آزادسازی ظرفیت ذخیره سازی یک دستگاه ساده‌ترین روش کاهش داده‌هاست که برای اینکار روش‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش‌ها فشرده سازی داده‌ها در حافظه فیزیکی است، روش دیگر هم پردازش داده‌های مورد نیاز است به این صورت که فقط بخشی از داده‌ها که مورد نیاز هستند پردازش می‌شوند و این روش در نهایت سبب کاهش داده یا Data Reduction خواهد شد در نهایت ظرفیت ذخیره سازی به حداکثر خواهد رسید.

مزایای Data Reduction

مهم‌ترین مزیت Data Reduction کاهش داده است که استفاده از این تکنیک نتایج مثبت زیادی دارد مثلا:

  • افزایش فضای ذخیره سازی استوریج‌ها و سرورها
  • افزایش کارایی سیستم‌های ذخیره ساز
  • کاهش نیاز به خرید دستگاه‌های ذخیره ساز یا اضافه کردن هارد یا SSD به دستگاه‌ها
  • کاهش هزینه‌های ذخیره سازی فیزیکی (هزینه کابل کشی، خرید و نگهداری دستگاه)
  • کاهش مصرف برق سازمان

Data compression

روش دیگر کاهش داده و آزادسازی فضای ذخیره سازی دستگاه‌ها استفاده از روش فشرده سازی داده‌ها Data Compression است. در این تکنیک که به روش کاهش نرخ بیت هم معروف است با رمزگذاری اطلاعات با استفاده از بیت‌های کمتری از داده، فضای ذخیره سازی بیشتری آزاد می‌شود. Data Compression در کنار مزایای خود معایبی هم دارد از جمله تلفات داده که سبب از بین رفتن اطلاعات و کاهش وضوح داده می‌شود.

Data Packing

روش Data Packing روش دیگر کاهش داده، شبیه به یک بسته داده حاوی اطلاعات زیادی است که داده‌های درون بسته قابلیت فشرده شدن و در نتیجه کاهش حجم فایل را دارند، البته استفاده از این روش یک محدودیت مهمی ایجاد خواهد کرد که بسته داده فقط با برنامه‌های خاصی قابل خواندن است و ممکن است برنامه دریافت کننده قادر به باز کردن بسته نباشد و اطلاعات از دسترس خارج شوند.

مقایسه Data Reduction و Data Compression و Data Packing

در مقایسه سه روش کاهش داده Data Reduction و Data Compression و Data Packing ابتدا مزایا و وجه مشترک آنها را بیان می‌کنیم و در ادامه به بیان معایب آنها خواهیم پرداخت.

  • کاهش داده
  • افزایش فضای ذخیره‌سازی دستگاه‌ها
  • افزایش سرعت و کارایی دستگاه‌های ذخیره ساز
  • کاهش هزینه خرید و نگهداری استوریج
  • کاهش هزینه مصرف برق، کابل‌کشی فیزیکی شبکه

موارد بالا مهم‌ترین ویژگی‌های هر سه روش کاهش داده است. در ادامه تفاوت بین آنها را بیان خواهیم کرد:

تلفات داده در روش Data Reduction از دو روش Data Compression و Data Packing کمتر است.

خواندن اطلاعات فشرده شده با روش‌های Data Reduction و Data Compression ساده‌تر است و نیاز به برنامه خاصی ندارد.

 

روش Deduplication با نام روش SIS هم شناخته می‌شود

Deduplication چیست ؟

روش Deduplication یا حذف داده افزونه، در این روش رکوردهای تکراری داده که Dedupe شناخته شوند حذف می‌شوند و فضای ذخیره سازی زیادی آزاد می‌شود. استفاده از این روش موجب کاهش مصرف فضای ذخیره سازی و همچنین کاهش تعداد بایت‌های ارسالی در هنگام انتقال داده تحت شبکه خواهد شد. این روش با نام‌های فشرده سازی هوشمند Intelligent Compression و Single Instance Storage یا به اختصار SIS نیز معروف است.

روش SIS یک قابلیت سیستمی است که تنها یک نسخه از مطلبی که چندین کاربر یا کامپیوتر به اشتراک گذاشته‌اند را نگه می‌دارد. یعنی داده‌های تکراری حذف می‌شود تا کارایی افزایش یابد SIS در سیستم‌های فایلی، نرم‌افزار ایمیل سرور، بکاپ گیری از داده و دیگر نرم‌افزارهای مبتنی بر ذخیره سازی استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: روش‌های بکاپ‌گیری از اطلاعات سرور و شبکه

فشرده سازی هوشمند یا Intelligent Compression الگوهای افزونه را از داده حذف می‌کند تا کارایی اپلیکیشن بهبود یابد. این تکنیک معمولا در اپلیکیشن‌های تحت وب استفاده می‌شود تا پهنای باند کمتری نیاز باشد و زمان پاسخگویی به کاربر کاهش یابد.

معرفی استوریج هایی که از روش مدیریت فضای ذخیره سازی استفاده می‌کنند؟

 

استوریج‌ SAN و ذخیره ساز NAS از روش مدیریت فضای ذخیره سازی استفاده می‌کنند، روش ذخیره سازی NAS دارای قابلیت مدیریت اشتراک‌گذاری فایل‌های سازمانی برای کاربران است، ذخیره سازی روی NAS با روش ریدبندی انجام می‌شود.

ذخیره ساز SAN برای انتقال اطلاعات از فیبر و سوییچ نوری استفاده می‌کند که تأثیری فوق ‌العاده در سرعت ذخیره ‌سازی اطلاعات دارد.همچنین از دیگر مزایای سن استوریج می‌توان به سهولت انتقال اطلاعات از یک SAN به دیگری، قابلیت دسترسی دستگاه‌های ذخیره‌ سازی به سرور‌ها و بوت شدن سرور‌ها از طریق هارد دیسک و کاهش زمان بوت کردن و در نتیجه عدم نیاز به استخدام نیرو برای انجام کارهای مدیریتی اشاره کرد.

برای دریافت قیمت san storage با کارشناسان نتسا در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ویژه نتسا