ذخیره سازی متصل به شبکه یا NAS چیست؟ بررسی مزایا و معایب این روش

Network-attached storage یا ذخیره سازی NAS چیست؟

فضای ذخیره سازی متصل به شبکه یا Network-attached storage (NAS) یک مکانیزم ذخیره سازی اطلاعات بر پایه فایل یا File-level (در مقایسه با ذخیره سازی در سطح بلاک) متصل به یک شبکه کامپیوتری است که دسترسی داده ها به یک گروه ناهمگون از مشتریان را فراهم می کند. NAS بصورت اختصاصی برای ارائه Fileها از طریق سخت افزار، نرم افزار و پیکربندی تخصصی است.

در ادامه مقاله:

  • ویژگی های روش ذخیره سازی NAS
  • مزایا و معایب ذخیره سازی NAS

کاربران در یک شبکه محلی (LAN) از طریق اتصال استاندارد اترنت به فضای ذخیره سازی مشترک دسترسی پیدا میکنند. دستگاه های NAS معمولاً صفحه کلید یا نمایشگر ندارند و از طریق ابزار مبتنی بر مرورگر پیکر بندی و مدیریت می شوند. هر NAS به عنوان یک Node در شبکه، توسط یک آدرس پروتکل اینترنت (IP) منحصر به فرد خود تعریف شده است، که روی LAN قرار دارد.

ویژگی های روش ذخیره سازی NAS

مهم ترین خصوصیات روش ذخیره سازی NAS میتوان به؛ سهولت در دسترسی، ظرفیت بالا و هزینه نسبتاً مناسب اشاره کرد. دستگاه های ذخیره سازی نَس برای زیرساخت هایی که نیاز به دسترسی محلی به فضای ذخیره سازی دارند مناسب است و برای بایگانی، تهیه نسخه Backup و Cloud Tier کاربرد دارد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین روش بک آپ گیری از سرور

 

سیستم های NAS تجهیزات شبکه ای هستند که حاوی یک یا چند درایو ذخیره سازی هستند، که اغلب برای ذخیره سازی محلی، ذخیره سازی redundant یا RAID سازمان دهی شده است. Network-attached storage مسئولیت هایی که سایر سرورهای شبکه برای پرونده ها داشتند را از بین می برند. معمولاً دسترسی به Fileها با استفاده از پروتکل های فایل اشتراکی شبکه مانند: SMB، NFS و AFP فراهم میشوند. از اواسط دهد 1990، دستگاه های NAS به عنوان یک روش اشتراک گذاری فایل ها بین چندین کامپیوتر، محبوبیت یافت.

پیشنهاد مطالعه: پروتکل های شبکه چیست

 

مزایای ذخیره سازی اختصاصی NAS، در مقایسه با سرورهای عمومی، که فایل ها را نیز در دسترس قرار می دهند، شامل دسترسی سریعتر به داده ها، مدیریت آسان تر و پیکربندی ساده است. در مقایسه ذخیره سازی NAS با روش ذخیره سازی SAN که دو مدل از اصلی ترین روش های ذخیره سازی شبکه ای هستند، میتوان گفت NAS بیشتر برای مدیریت اطلاعات بدون نیاز به ساختار خاص، مانند: فایل های صوتی، ویدئو، وب سایت ها، فایل های متنی و اسناد مربوط به Microsoft Office مناسب است. SAN ها عمدتا برای ذخیره سازی بلاک در دیتابیس‌ها طراحی شده است و همچنین به عنوان روش مدیریت اطلاعات ساختار یافته شناخته می شود.

در صورت علاقه به دانستن تفاوت ذخیره ساز NAS با ذخیره سازهای SAN و DAS مقاله با موضوع مقایسه انواع ذخیره سازها در شبکه را مطالعه کنید.

 

 

مزایا و معایب ذخیره سازی NAS

NAS کاربران را قادر می سازد تا به طور موثرتری با یکدیگر همکاری داشته و دیتاها را به اشتراک بگذارند و دقیقاً نقطه مقابل ذخیره سازی DAS است؛ به ویژه برای کارهای تیمی که نیاز به ارتباط از طریق Remote یا دسترسی از مناطق مختلفی با زمان های متفاوت هستند، مناسب است. ذخیره ساز NAS به روتر وایرلس متصل می شود و دسترسی به فایل ها و فولدرها از هر دستگاهی که به شبکه متصل می شود را با تسهیل در دسترسی و توزیع تسک ها فراهم میکند. معمولاً محیط NAS به عنوان پایه ای برای Personal / Private cloud در سازمان ها مستقر می شوند. علاوه بر این معمولاً برای ارائه بکاپ گیری انعطاف پذیرتر و موازی، استفاده همراه با فضاهای ذخیره سازی کلاد توصیه می شود.

اگر چه دسترسی به اطلاعات به طور همزمان یک فضیلت است، اما میتواند مشکل ساز باشد. فضای ذخیره سازی در تجهیزات NAS بر پایه HDDهاییست که برای بکار گرفتن داده ها استفاده می شوند. زمانیکه درخواست های Input/Output (I/O) کاربران در یک زمان بیش از حد استاندارد می شود، سیستم را Down میکند. این مشکل در سیستم های جدید NAS با بکار گرفتن از ذخیره سازی فلش سریعتر، Tier در کنار هارد دیسک ها یا تنظیمات All-flash از بین رفته است.

محصولات NAS برای استفاده در شرکت های بزرگ، متوسط و کوچک طراحی شده اند. دستگاه ها معمولاً حاوی حداقل دو درایو Bay هستند، اگر چه سیستم های Single-bay نیز برای داده های Non-critical در دسترس هستند. NAS انترپرایز با ویژگی های پیشرفته، برای کمک به مدیریت ذخیره سازی و با چهار درایو Bay طراحی شده است. با افزایش ظرفیت ذخیره سازی، تجهیزات NAS با تعداد دیسک های بیشتر یا بزرگتر که به نام Scale-up NAS (تجهیزات NAS مقیاس پذیر) یا ذخیره سازی مقیاس بندی شده تیغه ای ارائه شدند.

برای انتقال ترافیک NAS، از طریق پروتکل TCP/IP مانند شبکه اترنت برای انتقال اطلاعات به استوریج استفاده میشود. ولی در SAN ترافیک شبکه از طریق پروتکل FC منتقل می شود که بطور اختصاصی برای Storage Network ها طراحی شده است. SAN ها همچنین میتوانند به جای FC از پروتکل iSCSI مبتنی بر اترنت استفاده کنند.

درایوهای HDD با نام NAS از لحاظ عملکرد متشابه درایوهای دیگر هستند، اما ممکن است در بخش هایی مانند: Firmware، تحمل لرزش و اتلاف انرژی متفاوت باشند که آنها را برای استفاده در RAID Arrayها مناسب تر می سازد، که اغلب در پیاده سازی شبکه NAS کاربرد دارند.

به عنوان مثال؛ برخی از مدل های درایوهای NAS از یک Command Extension پشتیبانی میکند که برای غیر فعال کردن امکان بازیابی خطای طولاتی می باشد. در یک برنامه غیر RAID، یک درایو ممکن است برای خواندن موفقیت آمیز یک Block ذخیره سازی مشکل ساز، تلاش بیشتری کند، حتی اگر چندین ثانیه طول بکشد. در یک آرایه RAID با پیکربندی مناسب، یک Block دارای مشکل در یک درایو می تواند به طور کامل از طریق Redundancy کد گذاری شده و در مجموعه از RAID، بازیابی شود.

اگر یک درایو چندین ثانیه صرف اجرای مجدد یک درخواست کند، ممکن است باعث شود که کنترلر RAID، درایو را از کار افتاده نشان دهد؛ در حالی که اگر به سرعت پاسخ دهدکه Block دیتاها دارای Checksum Error است، کنترلر RAID از داده های Redundant که بر روی درایوهای دیگر است برای اصلاح خطا و ادامه کار بدون مشکل استفاده می کند. از  این  هارد درایوهای NAS SATA میتوان به عنوان یک هارد دیسک داخلی کامپیوتر استفاده کرد، بدون ایجاد مشکل یا نیاز به تنظیماتی برای تطابق پذیری، زیرا به سادگی از گزینه های بیشتر و اضافه تری پشتیبانی می کند و ممکن است با استاندارد باکیفیت تری (به خصوص اگر از MTBF بالاتر و قیمت بیشتری برخوردار باشد) ساخته شود.

در پایان تعدادی از محصولات مرتبط با ذخیره‌سازی را به شما پیشنهاد داده‌ایم و برای مشاهده تمامی سبد کالایی شرکت نتسا و خرید استوریج و ذخیره ساز، کلیک کنید.

محصولات مرتبط: ذخیره ساز اچ پی StoreOnce ، استوریج HPE StoreEasy 1000، ذخیره سازهای DELLEMC

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد ویژه نتسا